BRANDMAN PÅ JOBBET-DAGEN

Tisdag 1/9 2020

Efter fjolårets succé genomförs Brandman på jobbet-dagen 2020 tisdagen den första september!

Med en otrolig uppslutning från räddningstjänster, brandmän och huvudarbetsgivare runt om i Sverige så genomfördes den första Brandman på jobbet-dagen 2019. Mediatäckningen var mycket stor med allt från tidningsartiklar, radiosändningar till tv-inslag. På sociala medier och då främst Facebook och Instagram syntes brandmän på jobbet i alla dess former. Så kul och viktigt!

Syftet med Brandman på jobbet-dagen är att synliggöra både brandmän och deras huvudarbetsgivare och samtidigt stärka intresset för att arbeta inom räddningstjänsten. För att åstadkomma detta önskar vi att alla Sveriges deltidsanställda brandmän visar var de finns i vardagen genom att bära något från sin räddningstjänst, exempelvis en t-shirt, larmställ, en hjälm eller uniform på jobbet den första tisdagen i september.

 

MATERIAL FRÅN 2019

En dag för Sveriges deltidsanställda brandmän och deras huvudarbetsgivare

Under ”Brandman på jobbet-dagen” hyllar vi våra vardagshjältar genom att uppmärksamma alla deltidsanställda brandmän och deras huvudarbetsgivare med kampanjen ”Brandman på jobbet-dagen”.

Kampanjen syftar till att synliggöra både brandmän och deras huvudarbetsgivare och samtidigt stärka intresset för att arbeta inom räddningstjänsten.

För att åstadkomma detta önskar vi att alla Sveriges deltidsanställda brandmän visar var de finns i vardagen genom att bära något från sin räddningstjänst, exempelvis en t-shirt, larmställ, en hjälm eller uniform på jobbet den aktuella dagen.

Genomförande

Vi vill att ni så snart som möjligt kommunicerar om kampanjen till era RIB-anställda och uppmundrar dem att dels delta men även att informera sina huvudarbetsgivare om dagen, så att även de ges möjligheten att delta.

Därefter önskar vi att ni markandsför dagen externt inför, men givetvis främst under dagen (tisdag den 3:e september).

Vi hoppas att vi under “Brandman på jobbet-dagen” får se flöden i sociala medier fulla av exempel på brandmän i vardagen.

Använd gärna hashtag #brandmanpåjobbet

Vid frågor kontakta: Ordförande Marcus Wallén
Epost: marcus.wallen@rrfb.se
Telefon: 070-3677766

Material

RRB tillhandahåller grafiskt material som vi vill att ni använder i era kanaler såsom ni finner lämpligt. Ni behöver inte hänvisa till oss utan se materialet som ert eget. Det grafiska materialet finner ni nedan och det består av (1) bakgrundsbild, profilbild samt eventbild till Facebook, (2) instagrambild samt bild för instastories samt (3) transparenta loggor om ni vill göra egna bilder.

Grafiskt material:

Facebook – bakgrund (högerklicka och välj “spara som”)

Facebook – Profil (alternativ 1)

Facebook – Profil (alternativ 2)

Facebook – Event

Instagram (Alternativ 1)

Instagram (Alternativ 2)

Instagram Stories

Transparenta loggor för montage

Exempel på montage